De basis van Martial Arts: hoe strik je een band?

 

In de vechtsport heb je verschillende niveaus. Dit wordt hier altijd aangegeven met de kleur van een band. Zo heb jij vast weleens een vechtfilm gezien waarin iemand een zwarte band droeg. Dit is het hoogst haalbare in nagenoeg iedere vechtsport. Wanneer jij de zwarte band hebt bemachtigd, wil dit zeggen dat jij de technieken van de betreffende sport goed beheerst. Voordat je de zwarte band krijgt, heb je echter een lange weg te gaan. Begin jij net met Martial Arts? Dan kan het strikken van je band bijzonder lastig zijn. Daarom vertellen wij jou en andere websitebezoekers hier precies hoe jij je band strikt.fight

De juiste hoogte

Om je band te strikken, moet je deze natuurlijk eerst op de juiste hoogte hebben. Wanneer je nooit eerder een band gestrikt hebt, weet je deze hoogte mogelijk niet. Zorg er altijd voor dat de band net iets onder je navel zit.

Begin altijd links

Voor het strikken van je band begin je altijd aan de linkerkant. Druk de band hier tegen je zij en laat hem niet los. Wikkel de band vervolgens twee keer helemaal om je middel. Gelukt? Zorg er dan voor dat beide uiteinden van de band even lang zijn.

De ‘strik’the strike

Nu is het tijd om de band te gaan strikken. Dit doe je door in eerste instantie het uiteinde aan de rechterkant achter de twee ‘wikkels’ rond je middel langs te steken. Steek het uiteinde vervolgens tussen de twee lagen door, zodat deze net iets hoger dan het andere uiteinde, aan de linkerkant van je lichaam, komt. Trek de boel niet strak aan, maar maak een lus. Het linker uiteinde breng je nu door de lus schuin omhoog. Steek dit uiteinde vervolgens tussen de twee lagen rond je middel door. Nu is het enkel nog een kwestie van de knoop erin trekken. Trek hiervoor aan beide uiteinden.

Help anderen met het strikken

Ben jij een ware meester in het strikken van je band? Dan kun je anderen hier goed bij helpen. Het blijkt namelijk dat veel mensen dit lastig vinden. En hoe kun je beter hulp bieden dan door een website te bouwen over dit onderwerp? Met handige instructievideo’s kun jij het iedereen goed uitleggen. Door aandacht aan je site te besteden, heb je binnen de kortste keren veel websitebezoekers. Valt het aantal bezoekers tegen? Dan kun je goedkoop websiteverkeer kopen. Zo krijgen zoekmachines het signaal dat het druk is op jouw site. En dat trekt natuurlijk weer echte websitebezoekers aan.